ברוכים הבאים לפאלרמו, שם הלימונים מענגים ותוססים בדיוק כמו התושבים המקומיים, והשווקים צבעוניים רוחשים בסטייל שרק איטלקי יכול לספק. התכוננו לצאת ביחד איתנו למסע קולינרי שחלקו הוא שיעור בישול, חלקו ציד אוצרות וכל כולו סיציליאני. לא מדובר בפעילות תיירותית ממוצעת, אלא בהרפתקה, כזו שתחשוף בפניכם את אמנות הלימונצ'לו האיטלקי.
אז אם אתם מבקרים בפלרמו, בירת האי הסיציליאני, ומשתוקקים לאיזו חוויה שוברת שגרה ובלתי נשכחת, שיעור הבישול והלימונצ'לו עומד לקחת אתכם למסע של טעמים, צחוק וקסם סיציליאני.
סיפורו של הלימונצ'לו- סיפור על אור שמש, מסורת ואהבה
רגע לפני שנצלול אל פרטי הסיור עצמו, אי אפשר להתעלם מכוכב הסיור, הלימונצ'לו. המשקה החמצמץ והתוסס שהפך לסמלה של איטליה, אמנם לא נוצר כאן סיציליה, אלא באזור אמלפי, אבל עם השנים הגרסה הסיציליאנית של המשקה גברה על גרסתו הקודמת, הפכה את המשקה לסמל סטטוס באי הקסום הזה.
סיפורו של הלימונצ'לו מתחיל אי שם בנופים שטופי השמש והתוססים של דרום איטליה, בעיירה קטנה וציורית ששכנה בפסטורליות לאורך חופי אמלפי. כאן, האוויר היה מתוק בניחוח לימונים, מהסוג שצמח רק בחלק הקסום הזה של העולם. אלה לא היו לימונים רגילים; הם היו גדולים יותר, עסיסיים יותר, ובעלי קליפה ריחנית וייחודית. המקומיים ידעו שהם מיוחדים, אבל הם עדיין לא ידעו עד כמה הם יכולים לשנות את העולם.
בעיירה זו גרה סבתא, נונה מריה, שהייתה ידועה באהבתה לבישול ובחוכמתה האינסופית לגבי מתכונים איטלקיים מסורתיים. קיץ אחד, כשעצי הלימון היו נדיבים במיוחד, נונה מריה מצאה את עצמה עם יותר לימונים מכפי שהייתה מסוגלת להכיל, ונונה מריה ממש לא ידעה מה לעשות איתם. דבר אחד היא ידעה- היא לא מתכוונת לבזבז אף לא חתיכה אחת מהאוצרות הזהובים הללו, והרהרה מה ניתן לעשות עם הלימונים המובחרים.
בהשראת סיפור משפחתי ישן, היא נזכרה במתכון שעבר בדורי דורות – מתכון לליקר לימון שתפס את המהות של הפירות התוססים האלה. נונה מריה החליטה שהגיע הזמן להחזיר לחיים את המתכון המשפחתי הישן. היא בחרה בעצמה את הלימונים הטובים ביותר, קילפה אותם בזהירות כדי לקבל רק את הקליפה הצהובה, וערבבה את הגרידה עם אלכוהול טהור, הניחה לו לשבת ולהיספג אט אט. כשהימים הפכו לשבועות, הקליפות שחררו לאט את הקסם שלהן, הפכו את האלכוהול לצהוב ותוסס, מילאו אותו בניחוח הדרים עשיר. נונה מריה הייתה מדברת לעתים קרובות עם הצנצנת שרקחה, מתוך אמונה שדבריה יוסיפו לטעמו של הליקר.
הגיע היום שבו שיתפה את שכניה ביצירתה. בעודם לוגמים מהליקר הבהיר והמתוק, הם הבינו שנונה הקטנה רקחה היסטוריה. היה ניתן ממש לטעום את השמש, הטיפול הצמוד והמסורת בכל לגימה ולגימה.
השמועה על הלימונצ'לו של נונה מריה התפשטה למרחקים ועשתה את דרכה ברחובות המתפתלים של איטליה. לימונצ'לו הפך ליותר ממשקה, הוא הפך לסמל של הכנסת אורחים איטלקית, חום ושמחה.
וכך, הסיפור של לימונצ'לו נמשך, מהמטבח הקטן של נונה מריה ועד לשולחנות ברחבי העולם, מביא פרוסת שמש איטלקית לכל מי שטועם. כל כוס לימונצ'לו מכילה פיסת היסטוריה, מגע של מסורת ובעיקר מציגה את רוח השמש האיטלקית, הכל עטוף בגרידת הלימונים יוצאי הדופן.
הלימונצ'לו הסיציליאני
ללימונצ'לו הסיציליאני, נבדל מבן דודו המפורסם יותר של חוף אמאלפי, יש סיפור שנוגע באופי הייחודי של האי סיציליה, בתרבות התוססת שלו וכמובן, במטבח הרב תרבותי שלו.
סיציליה, עם נופיה הציוריים והים התיכון הנוצץ שחובק את חופיה, תמיד התברכה בשפע של פירות הדר, במיוחד לימונים. הלימונים הסיציליאניים, שידועים בארומה העזה ובטעמם המעט מתוק, הם שהופכים כמובן את הלימונצ'לו המקומי ללא פחות מאלוהי.
מה שמייחד את הלימונצ'לו הסיציליאני הוא השימוש בזני לימון מקומיים, כמו Femminello הריחני או Monachello התוסס, כל אחד מוסיף טעם ייחודי לליקר האהוב. האדמה הוולקנית של האי והאוויר המלוח שנושק לים תורמים לטעם הייחודי של הלימונים, הופכים את הגרסה המקומית לשונה מהגרסה היבשתית.
בנוסף לשיטה המסורתית של חליטה עם אלכוהול וסוכר, יצרני לימונצ'לו סיציליאנים מוסיפים לעתים קרובות טוויסט משלהם, מרכיב סודי או טכניקה משפחתית, מה שהופך כל גרסה למעט שונה מהאחרת. חלקם מוסיפים מגע של וניל או ענף נענע כדי להוסיף עוד טעמים, בעוד שאחרים עשויים להשתמש בסוג מסוים של סוכר או בתהליך סינון מיוחד כדי לשנות את המרקם והארומה שלו.
בסיציליה, לימונצ'לו הוא סמל סטטוס, משקף את אהבת האי לחיים איטיים ולהתענגות על כל רגע ורגע. כל לגימה של לימונצ'לו סיציליאני היא מסע ללב סיציליה, אי שבו ההיסטוריה, התרבות ואמנות החיים הטובים שלובים זה בזה כמו מטעי הלימון המנקדים את נופי האזור. מדובר על טעימה מהנשמה של האי, התגלמות נוזלית של השמש והרוח הסיציליאנית.
סדנת הבישול ושיעור הלימונצ'לו
הסדנה הצבעונית מזמינה אתכם לצאת לסיור קולינרי בלתי נשכח בלב פאלרמו, שם מתעוררים לחיים הטעמים העשירים של סיציליה. החוויה הייחודית הזו מתחילה בסיור בשוק מקומי שוקק חיים, שם, תחת השמש הסיציליאנית, תעברו בין דוכנים שופעי תוצרת טרייה, בהדרכת המדריכים שלכם שיעזרו לכם לבחור את המרכיבים הטובים ביותר להרפתקת הבישול שלכם. הביקור בשוק נועד כדי לבחור את מרכיבי הארוחה שאתם עתידים ליצור, אך גם לחשוף אתכם אל חיי היומיום של פלרמו, דרך סצנת השווקים המפוארת של העיר.
עם שקיות מלאות במבחר הטרי של היום, תיסעו למטבח החם והמסביר פנים של המארחים שלכם. כאן מתרחש הקסם. ובזמן שאתם קושרים את הסינר ומתכוננים לשיא החוויה, זכרו, אתם לא רק עומדים לבשל, אלא לצול עמוק אל תוך מסורות המטבח הסיציליאני. שיעור הבישול שלכם מתמקד ביצירת תפריט סיציליאני טיפוסי, שכולל שלוש מנות מענגות שמגלמות את תמצית המורשת הקולינרית של האי. בין אם אתם טבחים מקצועיים או טירונים במטבח, החוויה הזו נועדה להיות מעשירה ומהנה עבור כולם.
כאשר ניחוחות הבישול ממלאים את האוויר, תגלו גם את הסודות של יצירת הלימונצ'לו המושלם, התענוג הסיציליאני עליו זה עתה דיברנו. חלק זה של הסיור אינו רק לימוד המתכון, מדובר בחיבור למסורת בת מאות שנים שהיא חלק מסיציליה ממש כמו מטעי הלימון של האי. לאחר שתיחשפו למתכון, תיצרו בעצמכם את הלימונצ'לו האגדי של סיציליה, חוויה חינוכית ומשעשעת כאחד.
השיא של המסע הקולינרי שלכם הוא כנראה הרגע שבו תתיישבו להתענג על המנות שהכנתם. כאן תחגגו את העבודה הקשה והכישורים החדשים שלכם, מהם נהניתם בחברת הקבוצה שלכם.
ארוחת הצהריים כוללת את שלוש המנות שיצרתם, בליווי מגוון של יינות סיציליאנים שנבחרו בקפידה. וכמובן, הארוחה לא תהיה שלמה ללא טעימה מהלימונצ'לו שהכנתם, סיום מתוק להרפתקה הקולינרית שלכם.
למזכרת מהחוויה שלכם, תקבלו בקבוק לימונצ'לו לקחת הביתה, יחד עם המתכונים והסודות שנחשפו עבורכם במהלך השיעור. סיור זה מציע יותר מסתם שיעור בישול, מדובר על מסע סוחף אל לב התרבות והמטבח הסיציליאניים, חוויה שמשאירה אתכם עם זיכרונות וכישורים שיעזרו לכם בעולמות הבישול גם אחרי שתחזרו לארץ הקודש.
מידע פרקטי
משך החוויה הינה 4 שעות.
החוויה זמינה באנגלית, צרפתית איטלקית או ספרדית. יש לציין את שפת החוויה בעת ההזמנה.
מחיר החוויה כולל: סיור בשוק מקומי וקניית המרכיבים לשיעור הבישול, שיעור בישול ולימונצ'לו, ארוחה בת שלוש מנות וטעימות יין ולימונצ'לו.
אם יש לכם אלרגיות כלשהן או שאתם מעדיפים תפריט צמחוני, אנא הודיעו למדריכים שלכם מראש.
מומלץ לאכול ארוחת בוקר קלה כדי שתיהנו מהמטעמים שאתם עומדים לבשל.
הסיור מתקיים כל ימות השבוע, פעמיים ביום: בשעה 10:30, ובשעה 17:00.
נקודות המפגש:
הסיור של 10:30- מחוץ לשוק קאפו, בכתובת: via Volturno,78.
הסיור של 17:00- via Vittorio Emanuele, 492, ב- SANTONOCITO PATRIZIA.
עלות הסיור: 175 אירו למשתתף.
יש להזמין את כרטיסי הסיור מראש!