חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

האיים האאולים (Isole Eolie)- כל מה שצריך לדעת

האיים האאולים (Isole Eolie)- כל מה שצריך לדעת

Aeolian Islands

עזרה עם תכנון החופשה בסיציליה?

האיים האאולים (Isole Eolie)- כל מה שצריך לדעת

המדריך המקיף לשבע פנינות גן העדן האיטלקי

ברוכים הבאים לאיים האאוליים, מחרוזת של שבע אבני חן געשיות דמפוזרות על פני הים הטירני, לכל אחת מהן ההיצע והאופי הייחודיים לה. הארכיפלג האיטלקי הזה, שנקרא על שמו של אאולוס, אל הרוחות, מבטיח לספק לכם חוויה איטלקית, אבל שונה, כזו שמצד אחד רחוקה מהמולת התיירות הרגילה אך מצד שני מציעה כל מה שחופשה איטלקית קלאסית אמורה להציע. 

דמיינו לעצמכם פלטת אמן עם צבעים שנעים מירוק שופע לשחור וולקני, מצליחים לדמיין? אם כן, כנראה שקיבלתם את האיים האאולים. כאן, כל אחד משבעת האיים מציע חוויה ייחודית, מבטיחים שמשעמם לא יהיה. בין אם אתם חובבי שמש, אוהבי אקסטרים או בעלי תשוקה לתרבות ולמוזיאונים, הגעתם למקום הנכון. 

אז לפני שנצלול ונגלה כיצד מגיעים אליהם ומה כל אחד מהם מציע, בואו נכיר את כל שבעת היהלומים האלו, בצורה משעשעת ומגבינה.

נתחיל באי ליפארי (Lipari), שאם היינו צריכים להגדיר אותו היינו בוחרים בחבר המוחצן הזה שמכיר את כולם במסיבה. ליפארי הוא הגדול והתוסס מבין האיים, מלא בבתי קפה, בוטיקים וחיי לילה שרוקדים עד אור הבוקר. ואם בכלל מתחשק לכם יום ספא רגוע, אז הגיע הזמן לעבור לאי וולקנו (Vulcano). כאן, אמבטיות בוץ ומעיינות תרמיים הם הדרך של אמא טבע לתת לכם חיבוק מרענן. כן, ריח הגופרית החריף ילווה את המסע שלכם באי, אבל זו כנראה הדרך של וולקנו להזכיר למבקריו שהוא עדיין חי ובועט אי שם מתחת לאדמה. ואם הייתם מגדירים את עצמכם אנשים דרמטיים, אז כנראה שהאח התאום שלכם היה האי סטרומבולי (Strómboli).עם אחד מהרי הגעש הפעילים בעולם, ביקור בסטרומבולי הוא לצפות בשובר קופות של הטבע עצמו – ללא צורך באפקטים מיוחדים. 

הבא ברשימה נמצא האי סלינה (Salina), המקלט הירוק של הארכיפלג הקסום. חשבו על גבעות ירוקות, כרמים ונופים שעושים חשק להתחיל להיות משוררים או ציירים. כאן בסלינה תוכלו לטעום מהחיים המתוקים, פשוטו כמשמעו, הודות ליין המלבזיה בעל השם העולמי. 

והנה אנחנו מגיעים אל המיסטיקנים שברשימה, האי פיליקודי (Isola Filicudi) והאי השכן אליקודי (Isola Alicudi). אם רציתם אי פעם לנסוע בזמן זה המקום להיות בו, שכן צמד האיים האלה הם כנראה הסוד השמור ביותר של מקבץ האיים, אפופי מסתורין ופשטות. כאן, הכוכבים זוהרים יותר, הקצב איטי יותר, והשקט הוא מצרך יומיומי.

נסיים את הביקור שלנו בפנראה (Isola di Panarea), הקטנה אך האופנתית שבחבורה. פנראה היא ממש כמו מלון הבוטיק של האיים – קטנה, שיקית ותמיד באופנה. עם חיי הלילה המסנוורים והמים הצלולים שלה, פנראה היא המקום שבו האיים האאוליים נועלים את נעלי העקב ויוצאים לחגוג את החיים.

מטיולים געשיים לימי חוף עצלים, מלגימת יין מקומי ועד לריקודים מתחת לכוכבים, האיים האאולים מציעים קליידוסקופ של חוויות. כאן, כל יום הוא הרפתקה חדשה, וכל לילה הוא חלום תחת שמי הים התיכון. אז, ארזו מזוודות (וקרם הגנה) והפליגו לארכיפלג האיטלקי הקסום הזה, שבו הדבר היחיד שיש יותר מנופים מרהיבים הוא כנראה פיצה, בכמויות.

האיים האאולים- נעים להכיר

שוכנים בים הטירני המהפנט, מצפון לאי הקסום סיציליה, האיים האאולים הם פלא של טבע ומגדלור של עושר תרבותי. מדובר על ארכיפלג של שבעה איים צמודים, שיש משתרעים על פני שטח של כ-14 קילומטרים, אתר מורשת עולמי של אונסק"ו, ארץ פלאות גיאולוגית.

הארכיפלג האיאולי, שעוצב על ידי כוחות הרוח והגלים (ומעט מזג וולקני), הוא עדות לפעולתו הפנימית הלוהטת של כדור הארץ. כל אי, שנולד על ידי פעילות געשית, מתגאה בטופוגרפיה ייחודית משלו. מהחולות השחורים של האי סטרומבולי ועד לצמחייה השופעת של האי סלינה, האיים האלה הם חלומו של כל חובב גיאוגרפיה.

הארכיפלג מחולק לשתי קבוצות: הקבוצה המזרחית שכוללת את ליפארי, וולקנו וסלינה, בעוד שהקבוצה המערבית כוללת את פיליקודי, אליקודי, סטרומבולי ופנאריה. הנופים המגוונים, ממצוקים תלולים ועד לחופים עדינים, יוצרים מערכת אקולוגית מגוונת מעל ומתחת למים, מה שהופך את האזור למוקד ביולוגי וגן עדן לשנורקלינג ולצוללנים.

ליפארי, האי הגדול ביותר, נחשב לרוב ללב התרבותי של הארכיפלג. המוזיאון הארכיאולוגי שלו, מהטובים באירופה, מכיל חפצים שמספרים על תושבי האיים הקדומים. הארכיטקטורה האיאולית, עם הבתים המיוחדים בצורת קובייה, סירות הדייגים הצבעוניות והרחובות הצרים, מספרים רבות על המסע ההיסטורי של האיים ועל יכולת ההסתגלות של אנשיו.

אבל האיים האאולים לא עוסקים רק בשרידים היסטוריים אילמים, וכיום הם חיים עם מסורות ופסטיבלים תוססים. האיים חוגגים אינספור אירועים שמתבטאים במהומות של צבע ושמחה, משלבים מנהגים עתיקים עם עליזות מודרנית. מחגיגות דת ועד לפסטיבלי מוזיקה תוססים, אירועים אלו הן צוהר לנשמתה של הקהילה האיאולית הקטנה. כמה קטנה אתם שואלים? בכל שבעת האיים מתגוררים כ-15,000 תושבים בלבד. 

האיים האאוליים מציעים הרבה יותר מסתם נופים וחופים. הם מציגים מסע גיאוגרפי מלא בנופים געשיים ומסע תרבותי בזמן. האיים האלה הם לא רק יעד, הם נרטיב של כוחו של הטבע וחוסנו האנושי.

סיפורו ההיסטורי של ארכיפלג האיים

פעם פעם, בליבו של הים התיכון, צפונית לחופי סיציליה הנושקים לשמש, שכבו להם מקבץ של איים שנולדו מהתשוקה הלוהטת של ליבת כדור הארץ. לאיים הללו, שידועים כיום כאיים האאולים, ישנו סיפור שנשזר דרך פסיפס הזמן, מהדהד סיפורים על אלים, תרבויות וכוחות הטבע הבלתי פוסקים.

הסיפור שלנו מתחיל לפני מיליוני שנים, עמוק בתוך ליבת כדור הארץ. כוחות אדירים מתחת לים התעוררו, ובאמצעות התפרצויות געשיות הגיחו איים אלה, מפוסלים באש ובלבה. לאותו מקבץ איים חדש מחליטים לקרוא על שמו של איאולוס, אל הרוחות היווני, שעל פי האמונה הוא זה ששלט באותו ארכיפלג בכוחותיו האדירים.

ההתיישבות הראשונה באותם איים הייתה בסביבות שנת 4000 לפני הספירה, אז המתיישבים נמשכו לאותן קרקעות וולקניות פוריות ושופעות ולאפשרויות הדייג שבאזור. במהלך השנים הפכו האיים לכור היתוך של תרבויות – מתושבים ניאוליתיים קדומים דרך היוונים והרומאים.כל ציוויליזציה הותירה את חותמה, מקרמיקה עתיקה ועד לוילות מפוארות, טוותה שטיח היסטורי עשיר שניתן לחזות בו בביקור באיים כיום. 

תחת שלטונם של היוונים, האיים האאולים פרחו וצמחו, במיוחד ליפארי, הגדול שבהם, שהפך למוקד מסחר מרכזי. המיתולוגיה היוונית הדהדה בין האיים, עם אגדות על אלים וגיבורים שהשתלבו בתופעות הטבע של האיים. האי סטרומבולי, עם פעילותו הוולקנית המתמדת, נחשב לביתו של איאולוס, ולעתים קרובות תואר במיתוסים גם כביתו של הפיסטוס, אל האש.

וכאשר גלגל הזמן הסתובב, הרומאים השתלטו על אותם איים נחשקים, השאירו מאחוריהם וילות מפוארות ושאריות של אורח חייהם היוקרתי. לאחר נפילת האימפריה הרומית, האיים עמדו בפני פלישות רבות – מהונדלים ועד הסרסנים, מהנורמנים ועד לספרדים. כל פולש השאיר נגיעה מהתרבות שלו, העשיר את מורשת האיים והפך אותם למוזיאון פתוח של ים וארכיטקטורה.

במהלך ימי הביניים, האיים נפלו לעתים קרובות טרף לשודדי ים. התושבים בנו כפרים וטירות מבוצרות, רבים מהם עומדים כיום כעדות לזמנים סוערים אלה. זה היה עידן של אגדות, עם סיפורים על אוצרות נסתרים וקרבות ים נועזים.

וככל שאנו מתקרבים להיסטוריה המודרנית, האיים האאולים השתנו שוב. הם הפכו לגן עדן לאמנים, סופרים ואינטלקטואלים, שנמשכו ליופיים הגולמים ואורח החיים השליו. במאה ה-20, האיים התגלו על ידי עולם הקולנוע, משכו במאים, צלמים ומפיקים שהתאהבו בקסם הכפרי שלהם.

בשנת 2000 הוכרזו האיים האאולים כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו, זאת בזכות הנופים הוולקניים הבולטים שלהם והעדות שהם מספקים לתופעות הוולקניות המתמשכות.

כיום, האיים האאולים עומדים כפסיפס יפהפה של כל חייהם הקודמים – מהכפרים העתיקים ועד להריסות היווניות והרומיות, מהטירות מימי הביניים ועד לפשטות האלגנטית של החיים המודרניים. כל אי מחזיק בסודות משלו, בסיפורים משלו, מחכה להתגלות על ידי מי שפוסעים על אדמותיו ושטים מסביבו.

כיצד מגיעים: המסע לאיים האאולים

יציאה לטיול באיים האאולים היא הרפתקה בפני עצמה. אבני החן האיטלקיות הללו שוכנות מול החוף הצפוני של סיציליה בים הטירני, נגישות אך מרוחקות להפליא, מה שהופך את המסע לחלק מרגש מהחוויה.

תחילה, יש להגיע לסיציליה. שדה התעופה הקרוב ביותר נמצא בעיר קטניה, שדה התעופה Aeroporto di Catania, אליו מגיעות טיסות בינלאומיות ופנימיות רבות, גם טיסות ישירות מנתב"ג (נכון לשנת 2023). משדה התעופה, תוכלו לקחת אוטובוס או מונית לנמלים הסמוכים, שם זמינות מעבורות לאיים האאולים.

מעבורות 

הרומנטיקה של האיים האאולים מתחילה ברגע שעולים על המעבורת. שירותים סדירים פועלים מהנמלים הסיציליאניים מילאצו (Milazzo), מסינה (Messina), פאלרמו (Palermo), ומדי פעם גם ניתן למצוא הפלגות לאיים מהעיר נאפולי שביבשת.

נמל העיירה מילאצו (Milazzo) הוא השער הראשי לאיים, מציע את המעבורות התכופות והמהירות ביותר. ההפלגה אורכת בדרך כלל בין שעה לשלוש שעות, הכל תלוי באי אליו אתם מפליגים ובסוג הסירה. 

למי שמחפש חוויה אקסקלוסיבית יותר, ניתן להפליג בסירות פרטיות, מציעות דרך ייחודית ומהירה להגיע ולחקור את האיים.

מומלץ מאוד להזמין את כרטיסי המעבורת מראש, שכן מדובר על איים מבוקשים, במיוחד בעונת הקיץ.

ואיך עוברים מאי לאי?

הפלגה מאי אחד למשנהו באיים האאולים היא חלק מרכזי מהחוויה, מאפשרת לכם לגלות את האופי הייחודי של כל אי. האיים מקושרים זה לזה במעבורות ובסירות קטנות יותר, אותן מציעות חברות תיירות רבות. 

לוחות הזמנים של המעבורות הם עונתיים ומשתנים מחודש לחודש, עם שירותים תכופים בחודשי השיא של הקיץ. 

בעונת השיא (יולי ואוגוסט), מומלץ להזמין כרטיסים מראש גם במעבר בין האיים, במיוחד במסלולים פופולאריים שבין האיים המרכזיים. אם התוכניות שלכם גמישות, לעתים קרובות ניתן כן לרכוש כרטיסים בנמל ביום ההפלגה, אבל זה בא עם הסיכון שההפלגות יהיו מלאות.

מזג אוויר באיים האאולים- מתי להגיע?

האיים האאולים נהנים מאקלים ים תיכוני מובהק, כשהמשמעות היא חורף מתון וגשום וקיץ חם ויבש. 

עונת הקיץ (יוני עד אוגוסט) היא חמה מאוד, והטמפרטורות עולות לרוב מעל 30 מעלות צלזיוס. זוהי שיא עונת התיירות, ולכן האיים עמוסים ביותר בחודשים אלו. הים חם, מושלם לשחייה, שנורקלינג וספורט ימי, והאיים האאולים נמצאים בשיאם- כל האטרקציות פתוחות, מתקיימים באיים אירועים ופסטיבלים ושירותי המעבורות מגבירים את פעילותם. 

תקופות האביב  (מרץ עד מאי) והסתיו (ספטמבר עד נובמבר) מציעות טמפרטורות נוחות יותר, נעות בדרך כלל בין 15°C ל-25°. עונות אלו אידיאליות לפעילויות כמו טיולים רגליים, מכיוון שהאיים פחות צפופים והטבע תוסס ומלא בצבע. כמו כן, טמפרטורת הים בסוף האביב ותחילת הסתיו עדיין נעימה לשחייה.

ומה לגבי החורף? עונה זו, שמגיעה בין החודשים דצמבר לפברואר, מביאה עמה מזג אוויר גשום וקריר, עם טמפרטורות שנעות בין 10°C ל-15°. שירותי המעבורות מנמיכים את פעילותם וחלק ניכר מהאטרקציות ומאתרי התיירות סוגרים גם הם לעונת החורף. עדיין ניתן לבקר באיים, אך מדובר בחוויה שונה, שקטה יותר, תוססת פחות. 

אז מתי מומלץ לבקר באיים האאולים?

אם המטרה העיקרית שלכם היא ליהנות מהחופים ומהים החמים, כמו חלק גדול ממי שמגיע לאיים שטופי השמש האלה, הזמן הטוב ביותר לבקר הוא מחודש יוני ועד ספטמבר. חודשי האביב (אפריל עד יוני) ותחילת הסתיו (ספטמבר עד אוקטובר) הם אידיאליים עבור מי שרוצה לחקור את אתרי הטבע של האיים ללא החום העז של הקיץ, וללא המוני התיירים שפוקדים את הרחובות, הסמטאות והחופים שלהם. 

לינה באיים האאולים

האיים האאולים מציעים כל כך הרבה לראות ולעשות, שלא תרצו להגיע לכאן רק ליום אחד בודד. בכל אחד משבעת האיים תמצאו אפשרויות לינה שמתאימות להעדפות ולתקציבים שונים- מאתרי נופש יוקרתיים ועד ללינה פשוטה בתקציב נמוך. 

מלונות ואתרי נופש יוקרתיים

איפה ניתן למצוא: בעיקר בליפארי, פנררה וסלינה.

מאפיינים: יחידות אירוח יוקרתיות אלה כוללות לעתים קרובות נוף מדהים לים, טרסות פרטיות, בריכות וספא.

אידיאלי עבור: זוגות בחופשה רומנטית או מטיילים שמחפשים אחר חוויה יוקרתית.

מלונות בוטיק ובתי הארחה

איפה ניתן למצוא: מפוזרים בכל האיים

קסם ייחודי: רבים מהם בניהול משפחתי ומספקים תובנות על החיים המקומיים והתרבות של האזור.

נהדר עבור: אלה המחפשים שילוב של נוחות וקסם מקומי.

וילות ודירות נופש 

אפשרויות זמינות ברוב האיים: החל מדירות צנועות ועד וילות מפוארות.

אידיאלי למשפחות או קבוצות: מציע מרחב ומתקנים לבישול, מתאים גם לשהייה ארוכה יותר, מושלם עבור אלה המעוניינים להישאר שבוע או יותר.

צימרים

זמין באופן נרחב: במיוחד באיים קטנים יותר כמו Stromboli או Filicudi.

ידידותי לתקציב: מציע אווירה נעימה, ביתית.

טוב לשהיות קצרות: אידיאלי עבור 1-3 לילות, מספק טעימה מהחיים המקומיים.

אכסניות ולינה זולה

איפה ניתן למצוא: בעיקר באי הגדול ליפארי.

בחירה חסכונית: למטיילים עצמאיים ולתרמילאים.

מציעים מתקנים בסיסיים אך לרוב ממוקמים היטב ומציעים אווירה חברתית.

כמה זמן להקדיש לביקור באיים האאולים?

האורך האידיאלי של ביקור באיים האאולים תלוי במידה רבה במה שתרצו לחוות ובסגנון הטיול שלכם. 

שהות קצרה (3-4 ימים)

מושלם עבור: היכרות קצרה עם האיים.

מה ניתן להספיק: מומלץ להתמקד באי עיקרי אחד או שניים, כמו ליפארי על התרבות התוססת והחופים שלו, ווולקנו על מרחצאות הבוץ הטיפוליים והטיולים הרגליים שבו. צאו לחקור את האטרקציות העיקריות, תיהנו מזמן חוף ואולי גם מסיור בסירה.

שבוע אחד

שבוע יאפשר לכם לבקר בעוד כמה איים כמו סלינה על הנופים השופעים והיקבים שלה, וסטרומבולי על הר הגעש הפעיל שלו.

מה ניתן להספיק: יותר זמן לפעילויות כמו טיולים רגליים, שנורקלינג, והנאה מהמטבח המקומי ומחיי הלילה של האיים.

שבועיים

זמן אידיאלי עבור אלה המחפשים לטבול את עצמם בחיי האי.

מה ניתן להספיק: סעו לאיים מרוחקים יותר כמו פיליקודי ואליקודי, התעסקו והתעמקו יותר בתרבות המקומית, תוכלו אולי לקחת שיעור בישול, סיור הליכה מקומי ותוכלו כמובן ליהנות מימים ספוגים בשמש ובנופים קסומים. 

צלילה לכל אחד מהאיים- כיצד להגיע, מה לעשות ומדוע לבקר דווקא בו

האי ליפארי (Lipari)

ליפארי, הגדול והתוסס ביותר מבין האיים האאולים, משמש כמרכז התוסס של הארכיפלג הקסום. זוהי הנקודה הנפלאה והמומלצת להתחיל בה את הטיול שלכם.

כיצד להגיע אליו

מסיציליה: קחו מעבורת מנמל מילאצו, נקודת היציאה הנפוצה ביותר. שירותים רגילים זמינים גם ממסינה ומפאלרמו, ומדי פעם גם מנאפולי.

אם אתם כבר באיים האאוליים, מעבורות תכופות מחברות את ליפארי עם האיים האחרים.

גודל ומיקום האי

ליפארי הוא הגדול ביותר בארכיפלג, ומשתרע על שטח של כ-37.6 קמ"ר. האי ממוקם במרכז האיים האאולים, משמש כשער לאיים האחרים.

חשוב לדעת

ליפארי הוא המרכז המנהלי והמסחרי של האיים האאולים. זהו מקום הומה ותוסס בהשוואה לשכניו השקטים. האי מתהדר בהיסטוריה עשירה, כאשר העיר ליפארי היא המוקד העיקרי שלו. עיירה מקסימה זו מלאה בבניינים צבעוניים, רחובות קסומים ומרינה יפה.

מה לא לפספס

טירת ליפארי (Castello di Lipari) והמוזיאון הארכיאולוגי (Museo Archeologico Eoliano): ביקור חובה לחובבי היסטוריה. הטירה היא אתר היסטורי מרשים, אשר במתחמו תמצאו את קתדרלת סן ברטולומיאו (Basilica Concattedrale di San Bartolomeo) שילוב של היסטוריה ורוח, מציעה תובנות מרתקות על המורשת הדתית של האי. המוזיאון הארכיאולוגי מכיל אוסף נרחב של חפצים מההיסטוריה של האי. שני האתרים צמודים זה לזה. 

חופי האי: בליפארי ישנם כמה חופים מקסימים. אל תחמיצו את חוף Ex Spiagge Bianche, ידוע בחולות הלבנים המנצנצים שלו.

טיול רגלי לפסגת מונטה פלטו (Monte Pilato): לתצפיות פנורמיות עוצרות נשימה, טיילו עד לנקודה הגבוהה ביותר באי, מונטה פלטו. הנופים של האיים והים שמסביב עוצרי נשימה.

 

אוכל ויין: ליפארי מציעה חוויה קולינרית עשירה. נסו את הצלפים המקומיים ואת יין Malvasia, ותיהנו ממאכלי ים טריים במסעדות הרבות של האי.

סיורי שייט: צאו לסיורי סירה ברחבי האי כדי לגלות מפרצונים וחופים נסתרים שאינם נגישים דרך היבשה.

Corso Vittorio Emanuele: טיילו לאורך הרחוב הראשי של העיירה ליפארי כדי ליהנות מקניות ואוכל ולחוות את האווירה המקומית התוססת.

טיפים מאיתנו

התניידות: השכרת קטנוע או אופניים היא דרך מצוינת לחקור את האי, אם כי ישנם גם שירות אוטובוסים מקומיים.

משך השהות: 2-3 ימים בדרך כלל מספיקים כדי לחקור את נקודות השיא של ליפארי.

האי וולקנו (Vulcano)

וולקנו, שידוע בנופים הדרמטיים ובמשאבי הטבע הטיפוליים שלו, הוא האי הדרומי ביותר של הארכיפלג האיאולי. 

כיצד מגיעים

מסיציליה: קחו מעבורת מנמל מילאצו, נקודת היציאה הנפוצה ביותר. שירותים רגילים זמינים גם ממסינה ומפאלרמו, ומדי פעם גם מנאפולי.

אם אתם כבר באיים האאוליים, מעבורות רבות מחברות את האי עם איים אחרים, בעיקר האי ליפארי. 

גודל ומיקום האי

האי וולקנו קטן יחסית, משתרע על שטח של כ-21 קמ"ר. הוא שוכן ממש דרומית לליפארי, מה שהופך אותו לאחד האיים הנגישים ביותר בארכיפלג.

חשוב לדעת

ארץ של אש ומים- כשמו, האי וולקאנו מפורסם בנופים הוולקניים הפעילים שלו, אמבטיות בוץ, מעיינות תרמיים ועוד מגוון תופעות ביולוגיות שמציעות חווית טבע ייחודית.לאי אווירה נינוחה יותר בהשוואה לליפארי ההומה, מושלם למי שמחפש להירגע ולנוח בסביבה טבעית קסומה.

מה לא לפספס

טיול למכתש גראן (Gran Cratere): אי אפשר לבקר באי וולקנו מבלי לבקר במכתש גראן, המכתש הגדול והראשי באי. הטרק אמנם די מאתגר, אך הדבר מתוגמל בנופים מדהימים והצצה מקרוב לפעילות וולקנית מרתקת. 

מרחצאות בוץ ומעיינות תרמיים: בצפון האי תמצאו את ה- I Fanghi di Vulcano, מרחצאות בוץ בחיק הטבע שידועים בסגולותיהם הטיפוליות. בקרבת מקום תמצאו גם מעיינות תרמיים עם מים חמימים ממש ליד הים.

חוף החול השחור (Spiaggia della Sabbie Nere): חוף ייחודי זה ידוע בחולות השחורים המדהימים שלו, שנוצרו כתוצאה מהפעילות הוולקנית של האזור. החוף הוא מקום נהדר לשחייה ולשיזוף, נמצא בעיירה הצפונית Vulcano Porto.

סיורי שייט: צאו לחקור את קו החוף של האי וולקנו בסיור שייט שייקח אתכם למפרצונים נסתרים ולנקודות שחייה, כולל גרוטה דל קאוואלו ובריכת ונוס.

חצי האי וולקנלו (Vulcanello): בקרו באזור מרתק זה שנוצר על ידי סדרה של התפרצויות געשיות, אזור שידוע בנופים הדרמטיים שלו ובנופי האיים השכנים.

מטבח מקומי: תיהנו מההיצע הקולינרי של האי, במיוחד מנות פירות ים שהן מרכיב עיקרי בתזונה המקומית. אל תחמיצו את הצלפים והזיתים, ההתמחויות המובילות של האזור.

טיפים

התניידות: ניתן לחקור את האי ברגל, באופניים או על ידי השכרת קטנוע. גם כמה שירותי מוניות זמינים ברחבי האי.

משך השהות: 1-2 ימים בדרך כלל מספיקים כדי לחוות את גולות הכותרת של וולקאנו, אם כי אולי תרצו להישאר זמן רב יותר כדי ליהנות מהמאפיינים הטבעיים דמויי הספא של האי.

האי סטרומבולי (Stromboli)

סטרומבולי, הידוע בהר הגעש הפעיל שלו, מציע את אחת החוויות הייחודיות ביותר באיים האאולים. הנופים הוולקניים הדרמטיים שלו הופכים אותו ליעד חובה.

כיצד מגיעים

מסיציליה: קחו מעבורת מנמל מילאצו, נקודת היציאה הנפוצה ביותר. שירותים רגילים זמינים גם ממסינה ומפאלרמו, ומדי פעם גם מנאפולי.

מאיים אאוליים אחרים: ישנם קישורים ישירים מליפארי ומאיים אחרים, במיוחד בעונת התיירות.

גודל ומיקום האי

סטרומובולי הוא אי קטן יחסית, כ-12.6 קמ"ר של גן עדן יפהפה. זהו האי הצפוני ביותר בארכיפלג האיאולי.

חשוב לדעת

הר הגעש של סטרומבולי הוא אחד מהבודדים בעולם שבו קיימת פעילות התפרצות מתמשכת, והוא זכה לכינוי "מגדלור הים התיכון". הנוף של האי דרמטי ומחוספס, עם חופי חול שחור ומדרונות געשיים תלולים.

מה אסור לפספס

טרקים אל הר הגעש: גולת הכותרת של כל ביקור בסטרומבולי היא טיול במעלה הר הגעש המרהיב שלו. סיורים מודרכים מובילים אתכם לנקודות תצפית בטוחות בהן תוכלו לחזות בהתפרצויות המרהיבות אשר בולטות במיוחד בשעות הלילה.

Sciara del Fuoco: שקע גדול בצורת פרסה ובו זורמת לבה אשר ניתן לראותה מהים. טיולי שייט ברחבי האי מציעים נוף בטוח ומהמם של פלא הטבע הזה.

הכפר סטרומבולי (Stromboli): צאו לחקור את הכפר הראשי המקסים של האי, עם הרחובות הצרים, הכנסייה היפה והפיאצות הקטנות שלו. אווירת הכפר שלווה, מציעה ניגוד לטבע הוולקני של האי.

חופים: בעוד שהחופים כאן אינם החופים החוליים האופייניים לאיטליה, יש להם יופי ייחודי עם החול השחור הוולקני שלהם. Spiaggia Lunga ו- Ficogrande הן אפשרויות פופולאריות.

צפייה בכוכבים: זיהום האור הנמוך בסטרומבולי הופך אותו למקום מצוין לצפייה בכוכבים. שמי הלילה כאן הם באמת פלא, מוסיפים לתחושה הקסומה של האי. אז צאו בלילה אל המרפסת, אל הגינה או היכן שלא תהיו, ותביטו אל הכוכבים.

טיפים

התניידות: ניתן לחקור את האי ברגל, מכיוון שחלה בו הגבלה על כלי רכב ממונעים. היו מוכנים להליכה בשבילים תלולים ולא אחידים.

משך השהות: 1-2 ימים מספיקים כדי לחוות את הנופים הוולקניים של סטרומבולי ואת חיי הכפר המקסימים. אם אתם שם בשביל הטיולים, מומלץ ללון באזור כדי לתפוס את ההתפרצויות הגעשיות בלילה.

בטיחות מעל הכל: יש לפעול תמיד לפי ההנחיות וההגבלות המקומיות בנוגע לטיולים בהרי געש. הפעילות של הר הגעש עשויה להשתנות ולסכן אתכם, לכן מומלץ מאוד להקשיב למדריך ולצאת רק לסיורים מאורגנים בהר הגעש.

האי סלינה (Salina)

סלינה, אשר ידוע בנופיו השופעים והשלווה הקסומה שבו, הוא 'הריאה הירוקה' של ארכיפלג האיים. 

כיצד מגיעים:

מסיציליה: קחו מעבורת מנמל מילאצו. מאיים אאוליים אחרים ישנם קישורים ישירים מליפארי.

גודל ומיקום האי

סלינה הוא האי השני בגודלו בארכיפלג, משתרע על פני שטח של כ-27 קמ"ר. האי ממוקם בחלק המרכזי של האיים האאוליים, צפונית-מערבית לליפארי. 

חשוב לדעת

גן עדן טבעי- האי סלינה מפורסם בזכות הצמחייה השופעת שלו, מסלולי ההליכה היפים והכרמים המקסימים שלאורכו. זהו יעד כיפי ורגוע, מתמקד בטבע ושקט בטבע בהשוואה לשכניו השוקקים. האי ידוע בזכות יין המלבסיה המתוק שמיוצר בו, אז אל תפספסו טעימה באיזו מסעדה אותנטית או יקב פסטורלי.

מה אסור לפספס

Monte Fossa delle Felci: הפסגה הגבוהה ביותר באיים האאוליים, ניצבת במרכז האי סלינה ומציעה נופים מרהיבים וציוריים. כדי להגיע לכאן תצטרכו לצאת לטיול רגלי מאתגר, חוויה נפלאה עבור חובבי טבע וצילום.

טעימות יין: יין ה-Malvasia של סלינה הוא אוצר מקומי. בקרו באחד מהכרמים הרבים למפגש טעימות ולמדו על מסורות ייצור היין של האי.

חוף פולרה (Spiaggia di Pollara): מפורסם בזכות הופעתו בסרט "אל פוסטינו", חוף פולרה שוכן במפרץ מדהים עם צוקים דרמטיים – מקום מושלם עבור אחר צהריים רגוע.

הכפרים של סלינה: צאו לחקור את הכפרים המקסימים סנטה מרינה סלינה (Santa Marina Salina), מאלפה (Malfa) ולני (Leni), שם תוכלו לספוג את האווירה המקומית המיוחדת ואפילו לרכוש מזכרת של אמנות מקומית. 

סיורי שייט: צאו לסיור שייט ברחבי האי כדי לגלות מפרצונים נסתרים וליהנות מקו החוף היפה מנקודת מבט אחרת.

מוזיאון ההגירה של מאלפה (MUSEO EOLIANO DELL'EMIGRAZIONE): בעיר מאלפה תמצאו את מוזיאון ההגירה, שם תיחשפו להיסטוריה של ההגירה מהאיים האאוליים, מוזיאון שמספק תובנה עמוקה לגבי התרבות המקומית.

טיפים

התניידות: השכרת קטנוע או רכב היא אפשרות טובה לטיול באי, אם כי ישנו גם שירות אוטובוסים שמחבר בין הכפרים המרכזיים של האי.

משך השהות: 2-3 ימים הם אידיאליים לספוג את היופי הטבעי, ליהנות מהתענוגות הקולינריים ולחקור את הכפרים ההיסטוריים של סלינה.

האי פיליקודי (Isola Filicudi)

פיליקודי, אחד האיים המרוחקים והשלווים של הארכיפלג האיאולי, הוא פנינה נסתרת שרק מחכה להתגלות. 

כיצד מגיעים

יש לקחת מעבורת מנמל מילאצו אל האי ליפארי, ומשם מעבורת נוספת אל האי פיליקודי. יש לקחת בחשבון כי מדובר על אי פחות מתוייר ולכן שירות המעבורות פועל בתדירות נמוכה יותר. מומלץ להזמין מראש. 

גודל ומיקום האי

האי פיליקודי משתרע על שטח של כ-9.5 קמ"ר, מה שהופך אותו לאחד האיים הקטנים בארכיפלג. האי ממוקם במערב הארכיפלג, מציע תחושה מבודדת ונטולת מגע.

חשוב לדעת

פיליקודי מציע הצצה לחיים פשוטים יותר, הכל בקצב איטי יותר. עם הנופים המחוספסים שלו ופחות מתקנים תיירותיים, הוא אידיאלי עבור אלה המחפשים שלווה ובריחה מההמולה של סיציליה. האי ידוע במסלולי ההליכה היפים שבו, במים הצלולים ובאתרים הארכיאולוגיים המרתקים שלאורכו.

מה אסור לפספס

האתר הארכיאולוגי קאפו גרציאנו (Capo Graziano): צאו לחקור את שרידי היישובים הפרהיסטוריים מתקופת הברונזה, אתר מרתק וקסום שמציע צוהר לעבר העתיק של האי.

מסלולי הליכה: שבילי האי מובילים את המבקרים דרך צמחייה עבותה, ומציעים נופים מדהימים של הים והאיים שמסביב. טיול רגלי לפסגת Monte Fossa Felci מומלץ מאוד.

סיורי שייט: גלו את קו החוף המחוספס של האי עם המערות היפות שלו, כמו הגרוטה דל בו מרינו, ותצורות סלע מדהימות כמו לה קאנה בסיורי שייט שיוצאים מנמל האי.

הכפר הקסום פקוריני א מארה (Pecorini a Mare): כפר דייגים קטן ופסטורלי שממוקם בתוך סביבה ציורית על קו החוף. כאן תוכלו ליהנות מארוחה באחת המסעדות המקומיות או להירגע ליד הים.

שנורקלינג וצלילה: המים הצלולים סביב פיליקודי אידיאליים לשנורקלינג וצלילה, מציעים הזדמנות לחקור את החיים הימיים העשירים והנופים התת-ימיים.

טיפים

התניידות: הדרך הטובה ביותר לחקור את פיליקודי היא ברגל או על ידי השכרת קטנוע. אין המון כבישים סלולים האי.

משך השהות: 1-2 ימים מספיקים כדי לחקור את האתרים הטבעיים וההיסטוריים של פיליקודי, אם כי אולי תרצו להישאר זמן רב יותר כדי באמת להתנתק ולטבול ביופיו השליו של האי.

האי אליקודי (Isola Alicudi)

אליקודי, המערבי מבין האיים האאוליים, הוא מקלט של שלווה ופשטות. כאן לא מדובר ברשימת אתרי תיירות כמו רשימת מכולת, לא תרדפו אחרי טירות עתיקות או חופים תוססים, כי כל המטרה באליקודי היא להירגע וליהנות מהשקט ומהשלווה. חשוב להבין כי הדבר לא מדבר לכל אחד, וכי אם אתם בראש של לחקור אתרים ולראות מונומנטים היינו מוותרים על היעד הזה. 

כיצד מגיעים

יש לקחת מעבורת מנמל מילאצו אל האי ליפארי, ומשם מעבורת נוספת אל האי אליקודי. יש לקחת בחשבון כי מדובר על אי פחות מתוייר ולכן שירות המעבורות פועל בתדירות נמוכה יותר. מומלץ להזמין מראש. 

גודל ומיקום האי

אליקודי הוא אחד מהקטנים בארכיפלג, משתרע על שטח של כ-5 קמ"ר. האי ממוקם בקצה המערבי של הארכיפלג, נחשב לאי הרחוק ביותר מהחוף הסיציליאני ומציע חוויה מבודדת יותר.

חשוב לדעת

אליקודי מאופיין בנופיו הבתוליים ובאורח חיים שנשאר כמעט ללא שינוי במשך שנים רבות. האי מושלם למי שמחפש להתנתק מהחיים המודרניים. כמעט ולא מתגוררים באי תושבים, ולכן הוא יעד מושלם לאוהבי טבע ומטיילים שמחפשים להתבודד.

מה אסור לפספס

טיולים רגליים: שבילי האי מתפתלים דרך גבעות מקסימות שמציעות נופים עוצרי נשימה. טיול רגלי לפסגת הר הגעש (הלא פעיל) Filo dell'Arpa, הוא חוויה מתגמלת עבור הנופים הפנוראמיים שתפגשו בדרך ולמעלה.

Scoglio Galera: תצורת סלע בולטת ליד האי, מקום פופולארי לשחייה ושנורקלינג במים צלולים.

חיי הכפר: בכפר היחיד של אליקודי שנמצא ליד הנמל תמצאו כמה בתים וכנסייה קטנה. זהו מקום נהדר לחוות את אורח החיים המקומי, שליו ולא נמרץ, אולי קצת מעורר קנאה ואולי קצת משעמם. 

צפרות וטבע: מיקומו המרוחק של האי הופך אותו למקלט עבור ציפורים וחיות בר אחרות, אידיאלי עבור צופי ציפורים וחובבי טבע.

צילום: עבור צלמים, הנופים המחוספסים של האי, הבתים המסורתיים ונופי הים המדהימים מספקים שפע של אפשרויות צילום מעוררות השראה.

טיפים

מומלץ לחקור את אליקודי ברגל. אין מכוניות, והמסלולים הם בעיקר מסלולים ישנים ולא מטופחים.

משך השהות: 1-2 ימים הם בדרך כלל מספיקים כדי להירגע ולחקור את היופי הטבעי של אליקודי. 

אספקה ולינה: המתקנים באליקודי הם בסיסיים. ישנם כמה בתי הארחה ובתים מקומיים שמציעים חדרים, אבל השירותים כאן מוגבלים, אז מומלץ להצטייד בציוד למשך זמן השהות.

אחרון חביב: האי פנראה (Panarea)

פנראה, הקטן ביותר וללא ספק האופנתי מבין האיים האאולים, הוא שילוב של יופי טבעי וסגנון חיים ים תיכוני אופנתי. 

איך להגיע לשם

מסיציליה: קחו מעבורת מנמל מילאצו אל ליפארי, ומשם מעבורת נוספת אל האי פנראה. 

גודל ומיקום האי

האי פנראה הוא אוצר קטנצ'יק, משתרע על שטח של כ-3.4 קמ"ר בלבד. האי ממוקם בחלק המזרחי של הארכיפלג האיאולי, מצפון לוולקנו ולליפארי.

חשוב להכיר

אופנתי וטרנדי: פנראה ידוע בבוטיקים המסוגננים שלאורכו, המסעדות היוקרתיות וחיי הלילה התוססים, מושך אליו קהל אופנתי וגם סלבריטאים בעלי שם עולמי. למרות גודלו הקטן, האי מתהדר בנופים מדהימים, ממצוקים סלעיים ועד לחופים יפים ומים צלולים.

מה אסור לפספס

חוף Spiaggia di cala Junco: נחשב לעתים קרובות לאחד החופים היפים ביותר בים התיכון, מציע מים צלולים וסביבה ציורית, אתר חובה למבקרים באי הקטנטן.

סיורי שייט לאיים סמוכים: צאו לחקור את האיים הקטנים הלא מיושבים סביב פנראה, כולל Basiluzzo, Lisca Bianca ו-Dattilo, שידועים ביופיים הטבעי המרהיב ובנקודות השנורקלינג המצוינות שלהם.

הכפר העתיק של פנראה (Villaggio Preistorico):באתר ארכיאולוגי משנת 1400 לפני הספירה אשר מציע תובנות על ההיסטוריה העתיקה של האי ונופים מדהימים של הים התיכון.

הכפר פנראה (Panarea): שוטטו בכפר המקסים עם הרחובות הצרים, הבתים המסוידים והשבילים המוקפים בבוגנוויליות. מרכז העיר תוסס ביום ובלילה.

חיי הלילה של האי: כשהשמש שוקעת, פנראה מתעורר לחיים עם ברים, פאבים ומועדונים אופנתיים. זהו המקום המושלם ליהנות מקוקטייל מרענן ולספוג את האווירה הים תיכונית המופלאה.

טפסו לפסגת ההר Punta del Corvo: לנוף פנוראמי, צאו לטיול רגלי עד לנקודה הגבוהה ביותר באי. השביל מציע נופים עוצרי נשימה של הים והאיים שמסביב.

טיפים

התניידות: האי פנראה קטן מספיק כדי לחקור אותו בנוחות ברגל. עגלות גולף חשמליות משמשות גם לתחבורה הן לתחבורה ברחבי האי.

משך השהות: 2-3 ימים הם אידיאליים כדי לחוות את הקסם האופנתי של האי, לחקור את היופי הטבעי שלו וליהנות מהחופים ומחיי הלילה.

לינה: מומלץ להזמין מקום מראש, במיוחד בחודשי שיא הקיץ, שכן האי הוא יעד פופולארי ואקסקלוסיבי.

אז, בדיוק כשחשבתם שכבר ראיתם הכל בסיציליה, שייט קצר במעבורת מרחיק אתכם אל האיים האאולים, מקבץ של גני עדן זעירים שסיציליה שומרת כמו מתכונים משפחתיים סודיים. כאן, הרי געש מציגים מופע לילי באי סטרומבולי (זיקוקי דינור של הטבע עצמו!), בעוד שפנארה הוא ממש כמו מסלול אופנה איטלקי עם נוף לים. בא לכם אמבט בוץ? האי וולקנו מכסה אתכם – תרתי משמע. ואם אי פעם חלמתם להתרחק מהכל, אליקודי כל כך שלווה, שתשכחו איך בכלל נראה Wi-Fi. אז הצטיידו בקרם הגנה ובמשקפת, עלו על המעבורת וצאו לגלות את האיים האאולים, התכשיטים הנוצצים בכתר של סיציליה.

לחזור למשהו ספציפי?
דילוג לתוכן